Vælg de grønne løsninger

Har du klimabevidsthed? Ja, det er et stort spørgsmål, og måske findes der ikke et entydigt svar. Det kan nemlig være svært at navigere rundt i, hvordan du bedst tilgodeser miljøet og klimaet i dit liv og dine valg. De fleste er dog klar over, at det er vigtigt at tage ansvar. Læs med her, og bliv inspireret til, hvordan du kan vælge de grønne løsninger i dit liv.

Grønne tiltag i din bolig

Få din bolig efterisoleret. Efterisolering af bolig er en genial vej til at spare penge på varme og samtidig reducere dit CO2-aftryk. Lad eventuelt en energivejleder komme ud og kigge på din bolig, så du kan få vurderet, hvor store besparelser – økonomiske såvel som miljømæssige – du vil opleve. Efterisoleringen kan være ét af de vigtigste tiltag for en mere klimavenlig bolig.

Grønne tiltag i din kost

Køb økologiske fødevarer, og bestræb dig på at undgå madspil. Det kan være en fordel at lave en madplan og en indkøbsliste for ugen, så du har styr på, hvad du har i køleskabet. Hav flere kødfrie dage hver uge, og spis mange grøntsager, som både er sunde for dig og for klimaet.

Du kan også forsøge dig med vegetarisk eller vegansk kost. I så fald kan det være en god idé at tage et tilskud af B12-vitamin som supplement til din kost. Tænk i øvrigt over at minimere brugen af plastik til indpakning af fødevarer. Vælg beholdere af glas, som kan genbruges.

Grønne tiltag i din garderobe

Second-hand. Genbrug. Vintage. Kært barn har mange navne, men i bund og grund er princippet det samme. Tøj kan holde længe, hvis vi passer godt på det, men derfor er det ikke sikkert, du har lyst til at gå i det samme tøj år efter år. Ved at vælge second-hand kan du forny din garderobe uden at bidrage til en forøget produktion.