Sådan finder du blæk og toner til printeren

Du kender det. Både i hjemmet og på arbejdet. Printeren kæmper med at få farve på papiret, og skriften er næsten ulæselig. Du har prøvet at printe flere gange, men resultatet er det samme. Du ved godt, hvad klokken er slået. Det er tid til nyt blæk eller toner. Men hvordan ved du, om du skal købe blæk eller toner til din printer? Læs mere nedenfor, eller klik her, for at finde blæk og toner.

Bruger min printer blæk eller toner?

Hvordan ved man om printeren bruger blæk eller toner? Hvis du er helt på bar bund, så kan du oftest starte med at kigge på din printers mærke. Som oftest vil modelnummeret være en kombination af bogstaver og tal. Når du kender serienummeret, kan du gå i gang med at søge. De fleste hjemmesider har en søgefunktion, der gør det muligt at sortere produkterne efter printerens mærke eller serienummeret. Det kan derfor være en fordel at handle på nettet hjemmefra, da du på denne måde kan kontrollere, at du har fat i de rigtige patroner eller tonere til netop din printermodel.

Hvilket produkt skal man vælge?

Når du har fundet ud af, hvorvidt din printer bruger toner eller blæk, så skal du have fundet det rigtige produkt. Her kan det være værd at vide, at man kan få toner og blækpatroner i to forskellige udgaver, nemlig originale og uoriginale. Forskellen på disse to er, at originale patroner og tonere er produceret af printerproducenten. Altså vil en HP-patron være produceret af HP. Uoriginale tonere og patroner vil derimod være produceret hos en uafhængig tredjepart. Dette gør, at denne slags patroner og tonere ofte kan fås billigere, dog skal man være opmærksom på, at kvaliteten ikke kan garanteres. Vær derfor grundig når du handler blæk eller toner – det kan betale sig!