Indvendig isolering

Rigtig mange ældre huse er hæmmet af manglende isolering. Det kan derfor være nødvendigt at udføre en efterisolering af huset. Rigtig mange ældre huse har hule mure, og her kan det bedst betale sig at lave en isolering af hulrummet i husmuren. Det er dog ikke alle ældre huse, som har hule mure og i selv i tilfælde, hvor der er blevet udført hulmursisolering, kan det være nødvendigt at supplere med mere isolering.

Hvornår er indvendig isolering en god idé?

Det er især en god idé at overveje indvendig isolering, hvis du har et ældre hus, som har en flot facade. Her ville det være en skam at ændre på facaden, hvilket betyder, at udvendig isolering ikke er en mulighed.

Indvendig isolering er også det eneste valg ved huse, der har et meget lille tagudhæng, da disse huse heller ikke er mulige at isolere udefra. Desuden er indvendig isolering også en god idé ved huse, hvor det kun er ét rum, der skal isoleres.

Gør isoleringen en forskel?

Indvendig isolering kan gøre en enorm forskel for kvaliteten på et ældre hus. Med den forbedrede indvendige isolering vil du ikke alene kunne formindske din varmeregning betydeligt. Dit hus vil også bliver mere behageligt at opholde sig i, fordi du undgår træk og lignende.

På længere sigt kan den ekstra isolering også gøre en forskel i forbindelse med skimmelsvamp. Skimmel trives især på kolde og fugtige vægge, hvilket især er at finde i loftsrummene i ældre boliger. Hvis du er bekymret for skimmelsvamp kan du derfor alternativt vælge kun at tilføje indvendig isolering til loftsværelserne i huset. isoleringseffekten.dk er et godt sted at starte med at finde relevante information.

Hvordan gør jeg?

Mange føler, at det kan være uoverskueligt at skulle i gang med et stort byggeprojekt, men faktisk behøver det ikke være så svært. Med en god byggerådgiver, der har erfaring på området, kan du slippe for rigtig mange af bekymringerne, og lade ham tage sig af det. Det første du skal gøre, er derfor at finde en dygtig fagmand, der kan hjælpe dig.

Dernæst skal du overveje om hele huset skal isoleres indvendigt, eller om det kun er enkelte rum. Når først du har dette afklaret kan du begynde enten at beregne en pris eller indhente tilbud fra håndværkere.

Dette bringer os til sidste trin, der omhandler hvorvidt du selv vil udføre arbejde selv, eller du vil have en håndværker til det. Det er muligt at udføre arbejdet selv, men det er ikke noget som man skal kaste sig ud i, hvis man ikke forstand på håndværk. Hvis du kender en dygtig håndværker, kan det derfor være en god idé at kontakte ham, så han kan udføre arbejdet.

Endeligt, så kan du også eventuelt vælge at indkalde en rådgiver til at besigtige arbejdet, når det er færdigt. Dette kan især være en god idé, hvis du absolut ingen erfaring har med håndværk, og dermed ikke selv kan se, om arbejdet er udført ordentligt. Det er ikke vanvittigt dyrt at hyre en rådgiver, og med indvendig isolering af ydervæggene er det vanvittigt vigtigt, at arbejdet er udført korrekt – ellers kan det medføre store skader på huset. De arbejder som beskrevet her.