Drømmer du om en ny altan?

Det er skønt at kunne komme ud af lejligheden og ud på en altan – hvad enten den er stor eller lille. Her vil du kunne nyde sommeren både i solskin og regnvejr bare det at kunne komme ud i frisk luft, er skønt. For slet ikke at tale om alle de hyggelige stunder, du kan have på din altan. Du kan slappe af med en god bog, mens du solbader eller sidde med din gode veninde og drikke et glas vin, det er et skønt uderum at have. Dog kan det være lidt svært at gennemskue processen i at anskaffe sig en altan, det kan du læse mere om her.

 

Bliv guidet igennem processen

Når du vil anskaffe dig en altan, så er det ikke bare lige til – og dog. Det du skal have styr på er, hvem der skal lave altanen for dig, hvor lang processen er, og hvordan du laver og sender en ansøgning til kommunen.

 

  1. Hvem der skal lave altanen for dig?

Inden du drømmer dig for langt væk om en altan til sommer, så er det vigtigt, at du undersøger, om det er tilladt at opsætte en altan der, hvor du bor. Inden du undersøger dette, så kan det være en rigtig god idé, at du taler med andre i opgangen eller din boligforening for at høre, om der er andre, der kunne være interesserede i at købe en altan. I den forbindelse kan det være, at der allerede er nogle af de andre, der har undersøgt mulighederne, og bare venter på at komme i gang. Det kan også sagtens være, at det ikke er tilladt, men hvis bestyrelsen hører om flere beboere, der gerne vil have en altan, så kan dette blive ændret, og et altanudvalg vil blive udvalgt. Altanudvalget vil stå for at finde ud af, hvor mange beboere der ønsker en altan, hvor stor den må være, hvem der skal lave dem osv.

  1. Hvor lang processen er

Hvor lang processen er, afhænger af, hvilken kommune du bor i, og om det er en andels- eller ejerforening, du bor i. Et realistisk bud vil være mellem 1-1,5 år fra processen starter til altanerne er bygget.

 

  1. Byggetilladelse fra kommunen

Det er kommunen, der i sidste ende bestemmer om, der må bygges altaner eller ej. Altanleverandøren vil stå få målinger m.m., som I beboere skal underskrive, herefter vil altanleverandøren tage kontakt til kommunen.